Even a small drop can create something grand...

Friday, January 21, 2005

Brownies

Ingrediënten
340 gram lichtbruine basterdsuiker
140 gram ongezouten boter
140 gram bloem
100 gram lekkere vulling:
(bijvoorbeeld walnoten en / of stukjes pure chocolade)
75 gram cacaopoeder
4 grote eieren, losgeroerd
1 theelepel vanille-essence
1 flinke snuf zout
Bakblik: 23x23 cm en 5 cm diep
De vorm moet helemaal bekleed zijn met (niet ingevette) aluminiumfolie, een iets afwijkende vorm kan natuurlijk ook.

[ maak dan gewoon wat meer of minder ]

De bereiding
Smelt de boter zachtjes in een pannetje en laat deze afkoelen terwijl je de rest van het beslag klaarmaakt. Klop de eieren voorzichtig met een houten lepel samen met de suiker op tot het gemengd is en er geen klontjes meer zijn.
Roer er de afgekoelde boter doorheen en de vanille-essence. Zeef het zout, de cacao en bloem samen in de kom en roer dit er voorzichtig doorheen - niet kloppen of te goed mengen, want dan worden de brownies te cake-achtig.
Vouw de vulling (noten en/of chocolade) in het beslag. Giet het beslag nu in de geprepareerde bakvorm.

Bak in een voorverwarmde oven op 170º C gedurende 35 tot 40 minuten of tot een prikker er schoon uit komt. Het midden zou net stevig moeten zijn.

[ niet te lang bakken want dan worden ze te droog ]

Zet het blik op een natte theedoek om helemaal af te koelen. Haal de folie met de brownies uit het blik, verwijder de folie en snijd in 16 stukjes. Bewaar in een luchtdichte verpakking en eet binnen een week of vries ze tot een maand in. Lekker bij thee, koffie, chocolademelk, limonade, water...

[ eigenlijk bij alles..! ]